Enzim koji „uništava“ celulit – mukopolisaharidaza!

Žene su predisponirane za stvaranje celulita koji danas narušava lep izgled preko 90% žena. Tipična mesta na kojima se javlja celulit su bokovi, butine, trbuh, mada se može javiti na nadlakticama i grudima.

KAKO NASTAJE CELULIT?

Savremena shvatanja nastanka celulita polaze od poremećaja strukture vezivnog tkiva u pojedinim delovima kože i vezivnim pregradama između režnjeva masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu.
Kod žena sa nedovoljno čvrstom kolagenom mrežom, masno tkivo vrši pritisak i prodire u deo kože koji je označen kao dermis, a na površini kože se vide neestetske naslage koje zovemo: celulit ili „pomorandžina koža”. Nevolje pospešuje i zadržavanje vode, pa tkivo postaje mekano, puno udubljenja i nabora. Ovakvo tkivo ima slabu cirkulaciju i neefikasnu eliminaciju toksina, čija se koncentracija u tkivu povećava. Na povećanje koncentracije toksina u visokom stepenu utiču i loše životne navike (ishrana, nedovoljna fizička aktivnost itd.). Celulit nastaje u dugom vremenskom periodu i u dubljim slojevima kože, pa je za njegovu eliminaciju potrebno dosta strpljenja, truda i vremena.

Na našem tržištu postoji Thiomucase® gel koji sadrži efikasan enzim, mukopolisaharidazu, čije je delovanje dokazano i u kliničkoj praksi.

KAKO DELUJE THIOMUCASE®?

Potkožno vezivno tkivo sačinjeno je od kolagena, elastina i osnovne supstance. Osnovna supstanca je središte zadržavanja vode i mineralnih soli. Thimoucase® gel ispoljava svoju funkciju (“razbijanje celulita”) depolimerizacijom mukopolisaharida, koje grade osnovnu supstancu. Pored toga, Thiomucase® razmekšava kolagen vezivnog tkiva. Tkivo postaje propustljivije za tečnosti i omogućava se lakša mobilizacija masti iz rezervi, kao i njihovo sagorevanje. Thiomucase® gel se nanosi uz blagu masažu koja potpomaže izbacivanje tečnosti iz tkiva i izlučivanje štetnih materija stimulacijom cirkulacije.

REZULTATI PRIMENE THIOMUCASE®

Thimoucase® gel pokazuje dobre efekte kod svih oblika celulita. Čini kožu zategnutom i čvršćom što je dokazano dugogodišnjom upotrebom u salonima širom sveta, gde se efikasan enzim mukopolisaharidaza koristi kao sastavni deo “beauty” programa koji obezbeđuje odličan izgled kože.
Thiomucase® gel se idealno uklapa u svakodnevnu negu tela: jednostavno se koristi, lako upija, neguje i održava vlažnost kože. Thiomucase® gel povećava elastičnost i tonus kože, povećava razmenu materija u potkožnom tkivu i prevenira stvaranje depozita masti. Thiomucase gel mogu koristiti i dame sa problemom proširenih vena, i to u kombinaciji sa drugim kremama/gelovima kojima tretiraju probleme vena. Mukopolisaharidaza iz Thiomucase gela, omogući će brži prolaz leka ili aktivne supstance koja se posle nje nanosi na kožu. U tom slučaju, prvo se kao podloga, namaže Thiomucase gel, a potom neki od lekova/krema za problem proširenih vena.

Thiomucase gel može biti i vaš pouzdan saveznik kojim pobeđujete celulit!