CELLENERGY Q10 50mg

Pakovanje: 30 kapsula

Sastav: Koenzim Q10, Vitamin E, Ekstrakt ploda crnog bibera, Selen.

Način upotrebe: 1 kapsula dnevno nakon obroka.

Namena proizvoda: Koenzim Q10, poznat kao ubidekarenon je supstanca slična vitaminima koja se sintetiše u jetri, ali se isto tako unosi u organizam preko hrane. Neophodan je za normalno funkcionisanje ćelija organizma.
Koenzim Q10 je moćan antioksidans koji transformiše energiju iz hrane u energiju koju telo koristi za svoje metaboličke procese i mišićnu funkciju.
Svim organima sa velikim energetskim potrebama neophodna je velika količina koenzima Q10. Visoka koncentracija koenzima Q10 u srčanom mišiću navodi na zaključak o važnoj ulozi koenzima Q10 za pravilnu funkciju srca. Ono što je najbitnije, niske vrednosti koenzima Q10 u srčanom mišiću mogu se popraviti pravilnom suplementacijom.
Suplementacija koenzima Q10 se preporučuje i svim pacijentiama koji koriste statine. Kako je utvrđeno da statini (lekovi koji deluju na smanjenje stvaranja holesterola u organizmu) dovode do deficita koenzima u srčanom mišiću, počela je njegova rutinska primena uz terapiju statinima.
Koristan je kod postinfarktnog stanja jer obezbeđuje bolje snabdevanje energijom preostalog dela zdravog srčanog mišića.

1.470,00 RSD

+
-

Napomena: Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O kontraindikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.