MARISOL HYPERTONICA SPREJ

Šifra proizvoda: 7231 Kategorija:

Pakovanje: 50 ml.

Sastav: Prečišćena voda,morska so,benzalkonijum - hlorid.

Način upotrebe: Odrasli i deca preko 2 godine starosti: nekoliko puta dnevno primeniti 1-2 prskanja u svaku nozdrvu. Odojčad i deca do dve godine starosti: 1 prskanje u svaku nozdrvu 2-3 puta dnevno.

Namena proizvoda:
Marisol hypertonica sprej rastvor za nos odlikuje se jedinstvenim sadržajem morske soli sa prirodnim oligoelementima. Marisol hypertonica rastvor je po tipu hipertoničan, odnosno u poređenju sa fiziološkim tečnostima čoveka sadrži više soli. Ovakav tip rastvora posle primene na otečenu sluzokožu nosa, brzo i jednostavno 'izvlači' višak vodenog sadržaja, usled čega se smanjuje otok sluzokože nosa a disanje je znatno olakšano. Za razliku od klasičnih vazokonstiktornih kapi za nos, Marisol hypertonica olakšava tegobe a da pritom ne postoje ograničenja za dužinu njegove primene jer ne oštećuje sluzokožu nosne šupljine i ne dovodi do pojave tolerancije sluzokože na rastvor.

Preporučuje se:
- Kod akutnog zapaljenja sluznice nosa
- Kod kijavice alergijskog tipa
- Kod upale sinusa
- Za ublažavanje posledica dugotrajne primene kapi za nos koje sadrže vazokonstriktore
- Kod problema sa hrkanjem

559,99 RSD

+
-

Napomena: Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O kontraindikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.