GASIMETIN PRAŠAK ZA DIREKTNU PRIMENU

Kategorija:

Pakovanje: 20 kesica

Sastav: 1 kesica (1 doza) sadrži 125 mg simetikona.

Način upotrebe: Odrasli i deca starija od 12 godina mogu da koriste jednu kesicu Gasimetin® praška za peroralnu primenu sa 125 mg simetikona 3 puta dnevno, za vreme ili posle obroka. Takođe, može se koristiti i uveče pre spavanja, ili po potrebi, vodeći računa da se ne prelaze preporučene doze. Sadržaj kesice treba rastopiti direktno u ustima i progutati. Nakon upotrebe se može popiti malo vode, po želji.

Namena proizvoda:
Gasimetin prašak za peroralnu primenu je medicinsko sredstvo koje sadrži simetikon, supstancu koja mehanički razgrađuje mehuriće gasa koji se nalaze u gastrointestinalnom traktu. Pod uticajem simetikona, mehurići se grupišu stvarajući slobodni gas koji se potom lakše eliminiše.
Jedna od najčešćih manifestacija viška gasova u digestivnom traktu je osećaj težine i pritiska u abdomenu neposredno nakon obroka. Višak gasova, ukoliko nije prouzrokovan nekim oboljenjem, javlja se uglavnom usled neadekvatnih navika u ishrani. Određena hrana može izazvati pojavu gasova u većoj meri, kao i aerofagija (gutanje vazduha) i stres.

Aktivna supstanca u Gasimetin-u, simetikon, efikasno ublažava simptome prekomernog nakupljanja gasova u crevima. S obzirom na to da nema sistemsko delovanje niti je poznato da stupa u bilo kakve interakcije, smatra se potpuno bezbednim za upotrebu. Trudnice i dojilje ga takođe mogu koristiti nakon konsultacije sa lekarom.
- Smanjuje simptome gastrointestinalnih poremećaja koji se mogu pripisati prisustvu gasova (meteorizam, flatulencija, osećaj napetosti/nadutosti u stomaku, podrigivanje)
- Direktna forma omogućava brzu i komfornu primenu, u svakoj prilici, bez upotrebe tečnosti
- 1 kesica (1 doza) sadrži 125 mg simetikona, klinički dokazane efikasnosti
- Može se bezbedno koristiti paralelno sa većinom lekova i suplemenata
- Prijatan ukus limuna

557,97 RSD

+
-

Napomena: Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O kontraindikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.