SALAPON TABLETE

Pakovanje: 30 tableta

Sastav: Hidrolizovani Lignin 355mg, Laktuloza 120mg.

Način upotrebe: Deca od 1 do 3 godine: ½ tablete, 3 puta dnevno. Deca od 3 do 7 godina: 1 tableta, 3 puta dnevno. Deca od 7 do 12 godina: 1-2 tablete, 3 puta dnevno. Odrasli i stariji od 12 godina: 2-3 tablete, 3 puta dnevno.

Namena proizvoda: ATOPIJA je nasledna sklonost koja se manifestuje burnijim reagovanjem na uobičajene stimuluse (alergene) iz spoljašnje sredine. Manifestacije atopije mogu da budu: na koži (ekcem, alergijski-atopijski dermatitis), disajnim organima (astma ili alergijski rinitis), očima (alergijski konjunktivitis).
Primena SALAPON® tableta predstavlja novi terapijski pristup u lečenju atopijskog dermatitisa.
Hidrolizovani lignin je enterosorbens. Oralni intestinalni adsorbensi su supstance za oralnu primenu koje prolaze kroz creva (ne apsorbuju se) gde vežu (adsorbuju) različite supstance.

Laktuloza predstavlja prebiotik – vlakna koja se ne mogu svariti, prolaze kroz tanko crevo nesvarena i fermentišu se kada stignu do debelog creva. Ovaj proces fermentacije hrani kolonije korisnih bakterija (uključujući probiotske bakterije) i pomaže da se poveća njihov broj, što se direktno odnosi na bolje zdravlje i smanjenu opasnost od raznih bolesti.

LIGNIN predstavlja prirodni entrosorbens, koji je proizvod kisele hidrolize drveta. Sorpcioni kapacitet lignina je 1000 puta veći od sorpcionog kapaciteta aktivnog uglja. LIGNIN je sorbens sa širokim spektrom aktivnosti.

SALAPON® tablete- dodatne idikacije za primenu
- Disbakterioza različite etiologije (gastrointestinalne hronične i akutne bolesti, dugotrajna terapija NSAIL, imunosupresivima)
- IBS (sindrom iritabilnog kolona) sa tendencijom konstipacije i neredovne stolice
- Obnova balansa mikroflore nakon antibiotske terapije (uključujući i dijareju izazvannu antibioticima)
- Kombinovani tretman akutnog i hroničnog virusnog hepatitisa i ciroze jetre

Salapon® kao dodatak standardnoj terapiji virusnog hepatitisa doprinosi kraćem trajanju i manjem intenzitetu intoksikacije (umor, glavobolja, smanjen apetit, anoreksija, groznica), dispepsije, bola i žutice.Ovakva terapija je pokazala ubrzanu normalizaciju funkcija jetre i zadebljalih zidova žučne kese, čišćenje kamečića u žučnoj kesi

- Generalno poboljšanje intestinalne mikroflore (za stariju populaciju)
- Detoksikacioni program u trajanju od 21 dan

849,99 RSD

+
-

Napomena: Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O kontraindikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.