PEA MAX KAPSULE

Kategorije: , ,

Pakovanje: 30 kapsula

Sastav: Palmitoiletanolamid, Alfa-lipoinska kiselina, Superoksid-dismutaza, Vitamin B12, Vitamin B6, Vitamin B1.

Način upotrebe: 1-2 kapsule dnevno pola sata pre obroka, 3-6 meseci u kontinuitetu.

Namena proizvoda:
Pea Max je formulisan na bazi palmitoiletanolamida (PEA), alfa-lipoinske kiseline u gastrorezistentnom obliku i superoksid - dismutaze, uz dodatak vitamina B12, B6 i B1. Namenjen je za ublažavanje hroničnog bola, koji se javlja kao posledica hroničnih inflamatornih bolesti i stanja.

Palmitoiletanolamid (PEA) može ublažiti upalne procese i bol tako što inhibira oslobađanje proinflamatornih molekula, reguliše aktivost mikroglija ćelija (smanjuju prekomernu mikroglijsku aktivnost usled hronične aktivacije ovih ćelija odn. hronične inflamacije) i indirektno aktivira endokanabinoidni sistem (po svojoj hemijskoj strukturi i metabolizmu nalik je endokanabionidima, koji se vezuju za CB1 i CB2 receptore odgovorne za kontrolu bola, upalnih procesa, kognitivnih i motornih funkcija).
Alfa-lipoinska kiselina deluje antioksidativno (štiti ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala odn. oksidativnog stresa) i kao kofaktor učestvuje u velikom broju metaboličkih reakcija i proizvodnji biološke energije.
Superoksid-dismutaza ima antiinflamatorno (smiruje upalne procese) i antioksidativno delovanje.
Vitamini B12, B6 i B1 doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema i održavanju normalnog energetskog metabolizma.

1.844,49 RSD

+
-

Napomena: Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O kontraindikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.