VITAMIN D3

Pakovanje: 30 kapsula

Sastav: Vitamin D3 2000 I.U, Inulin

Način upotrebe: Odrasli i deca iznad 6 godina jednom dnevno popiti jednu kapsulu ili prema savetu lekara.

Namena proizvoda: Vitamin D3 2000IU + inulin(prebiotik) reguliše metabolizam kostiju, nivo fosfora i kalcijuma u krvi, povoljno utiče na povećanje misićne mase i snage, aerobnog kapaciteta te skraćuje vreme potrebno za oporavak mišića, kod mijelopatilja, hipotonije i kod dece sa motornim zaostajanjem.
Imuni sistem i autoimune bolesti
Vitamin D3 pokazuje imunomodulatorno dejstvo i ima pozitive uticaje na imflamatorne bolesti :
- Reumatoidni artritis, multiplu sklerozu, dijabetes melitus tip 1, autoimune bolesti štitne žlezde ( Gravesova bolest Hashimotov tireoiditis ).
Respiratorni sistem
- Deficit Vitamin D3 podržava stavaranje medijatora upale i smanjuje funkcionalni kapacitet pluća.6 Vitamin D3 se povezuje sa manjom incidencom akutnih virusnih infekcija respiratornog trakta kod odraslih.
Kardiovaskularni sistem
- Vitamin D, svojim već spomenutim antiproliferativnim dejstvom , sprječava fibrozu i hipertrofiju miokarda te deluje antiaterosklerotski.Ima antihipertenzivno dejstvo ,a smanjenjem incidencije dijabetesa i indirektno djeluje protektivno na kardiovaskularni sistem.
Nervni sastem
- Niske koncetracije vitamina D3 su povezane sa depresijom.
- Alchajmerova bolest,Demencija , kognitivni pad i drugi oblici neurodegenerativnih poremećaja su povezani sa fiziološkim koncentracijama 25(OH)D u krvi.
Onkološke bolesti
- Pozitivno delovanje vitamina D3 na diferencijaciju i inhibiciju proliferacije celija (kako malignih, tako i normalnih) uzrok je njegovog zaštitnog delovanja naspram malignih tumora. Većina studija potvrdila je povezanost nižih koncentracija 25(OH)D3 i veće incidencije karcinoma kolona.
Ističe se da je uloga D3 vitamina u modulaciji toka malignih bolesti i smanjenju mortaliteta od istih značajnija od njegove uloge u smanjenju same incidence tih bolesti.
INULIN -prebiotik
Inulin je biljni polimer,svrstava se u prebiotike zbog svog pozitivnog učinka na crevnu mikrofloru. Inulin deluje na rast bifidobakterija. Blagotvorno delovanje bifidobakterija uključuje: inhibiciju rasta patogenih bakterija, stimulacija komponenata imunološkog sistema i pomoć u apsorpciji određenih jona i sinteza B vitamina.
Inulin poboljšava bioiskoristivost i ravnotežu minerala. Smatra se da fermentacijom inulina dolazi do zakiseljavanja sadržaja kolona, što za posledicu ima rast koncentracije joniziranih minerala, posebno kalcijuma i magnezijuma. Ta su saznanja navela naučnike da razmotre uticaj inulina na gustoću koštane.

499,00 RSD

+
-

Napomena: Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O kontraindikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.